Lehon Torppa

ja pikkupuoli

Lehon Torppa ja pikkupuoli

Lehon Torppa ja

pikkupuoli

Lehon Torppa alkuperäisellä paikallaan.

Yli sadan vuoden ikäinen Lehon Torppa sijaitsi alun perin Äkäslompolon kylän keskustan tuntumassa, Lähellä Ylläshuminaa. Torpassa asuivat Saima ja Hille Kaulanen lapsineen 1918 vuodesta alkaen. Torppa myytiin taiteilija-opettaja Eino Saarnion ateljeeksi 50-luvun lopulla ja siirrettiin Karilan tilalle vuonna 2015. Aikoinaan Lehon Torppa oli myös Karilan vanhan isännän, Heino Kaulasen, lapsuuskoti.

Torppa on kunnostettu ajan henkeen ja niinpä siellä on jotain alkuperäistä ja vanhaa, jotain sinistä ja jotain uutta. Torpalla on historiansa ja omat tarinansa, joita voi hiljaisuudessa aistia. Se on osa kylän omaa, alkuperäistä historiaa.

Sähköä siellä ei ole, mutta suuri leivinuuni sekä hella tuovat lämpöä. Valoa antavat ikkunat, joista avautuu maisema tuntureille ja illan pimetessä voi ihailla taivaan näkymiä tai tunnelmoida kynttilöiden ja lyhtyjen valossa. Myöskään vesijohtoa ei torppaan tule, mutta pihalla on kompostoiva puucee.

Torppaa vuokrataan iltatilaisuuksiin ja ohjelmiin. Karilan Navettagalleriasta voi tilata aterian tai muuta syötävää paikan päälle.

Tervetuloa vanhaan Äkäslompoloon ja Lehon Torppaan! 

Pikkupuoli

Karilassa majoitettiin alun perin matkailijoita sekä päärakennuksessa että piharakennuksen ”Pikkupuolella”. Tämä majoitushuone on nyt saneerattu taas majoituskäyttöön. Pikkupuolelle mahtuu majoittumaan 1 – 3 henkeä. Siellä on jääkaappi, veden- ja kahvinkeitin, WC ja suihku.

HINNAT:

Majoittuminen 25 € /hlö

tai 45 € yö.

*Liinavaatteet eivät sisälly hintaan.

 

Tiedustelut:

navettagalleria@gmail.com

tai 0400 589 638 /Lea

Karilan Navettagalleria:

navettagalleria@gmail.com

+358400 589 638

 

Käyntiosoite:

Karilantie 31
95970 Äkäslompolo (kartta)