Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

0400 589 638

navettagalleria@gmail.com

 

AVOINNA

vain tilauksesta

CLOSED

28.9. - 30.11.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Art Äkäslompolo

 

 

 

 ..


Jaa tämä sosiaalisessa mediassa

Vanha Karila.Vanha Karila.

Historia

Karila ennenvanhaan

Karilan päärakennus ja navetta on valmistunut 50-luvun alussa. Heino ja Lahja Kaulanen pääsivät muuttamaan vastarakennettuun taloonsa vuonna 1953 neljän lapsensa kanssa.

Talossa oli karjaa viiden lehmän verran. Kulkuneuvona ja työtoverina toimi suomenhevonen. Kylässä ei ollut tietä vielä 50-luvun alussa. Alusta asti talossa majoitettiin turisteja kevätaikaan, niin kuin lähes kaikissa kylän taloissa siihen aikaan. Talon pirtissä Lahja-emäntä valmisti vieraille aamiaisen retkieväineen sekä päivällisen. Pihasaunan isäntä lämmitti joka päivä.

Talon kaikki huoneet olivat kiireisimmän kevätsesongin aikana majoituskäytössä. Silloin perhe siirtyi asumaan navetan yläkertaan rakennettuun pieneen huoneeseen, jota kutsuttiin kotoisasti Navetanvintiksi.

Isäni rakentamat rakennukset ovat kaikki vielä olemassa. Olen halunnut jättää ne jäljelle kunnioittaakseni minua ennen eläneen sukupolven elämäntyötä ja säästääkseni edes pienen palan kotiseutuni lähihistoriaa. On mukavaa tuntea elävänsä juurillaan.

Muutin kotitilalleni sen jäätyä tyhjilleen vuonna 2000. Navettarakennus saneerattiin kahvilaksi kesällä 2005. Navetan yhteyteen rakennettu heinälato sisustettiin näyttely- ja ravintolatilaksi kesällä 2007.Lea Kaulanen