Tietoa meistä

You will find the latest information about us on this page. Our company is constantly evolving and growing. We provide wide range of services. Our mission is to provide best solution that helps everyone. If you want to contact us, please fill the contact form on our website. We wish you a good day! You will find the latest information about us on this page. Our company is constantly evolving and growing. We provide wide range of services. Our mission is to provide best solution that helps everyone. If you want to contact us, please fill the contact form on our website. We wish you a good day! You will find the latest information about us on this page. Our company is constantly evolving and growing. 

Yli sadan vuoden ikäinen Lehon Torppa sijaitsi alun perin Äkäslompolon kylän keskustan tuntumassa, Lähellä Ylläshuminaa. Torpassa asuivat Saima ja Hille Kaulanen lapsineen 1918 vuodesta alkaen. Torppa myytiin taiteilija-opettaja Eino Saarnion ateljeeksi 50-luvun lopulla ja siirrettiin Karilan tilalle vuonna 2015. Aikoinaan Lehon Torppa oli myös Karilan vanhan isännän, Heino Kaulasen, lapsuuskoti.

Torppa on kunnostettu ajan henkeen ja niinpä siellä on jotain alkuperäistä ja vanhaa, jotain sinistä ja jotain uutta. Torpalla on historiansa ja omat tarinansa, joita voi hiljaisuudessa aistia. Se on osa kylän omaa, alkuperäistä historiaa.

Sähköä siellä ei ole, mutta suuri leivinuuni sekä hella tuovat lämpöä. Valoa antavat ikkunat, joista avautuu maisema tuntureille ja illan pimetessä voi ihailla taivaan näkymiä tai tunnelmoida kynttilöiden ja lyhtyjen valossa. Myöskään vesijohtoa ei torppaan tule, mutta pihalla on kompostoiva puucee.

Torppaa vuokrataan iltatilaisuuksiin ja ohjelmiin. Karilan Navettagalleriasta voi tilata aterian tai muuta syötävää paikan päälle.


Tervetuloa vanhaan Äkäslompoloon ja Lehon Torppaan! 

 


Pikkupuoli
 

Karilassa majoitettiin alun perin matkailijoita sekä päärakennuksessa että piharakennuksen ”Pikkupuolella”. Tämä majoitushuone on nyt saneerattu taas majoituskäyttöön. Pikkupuolelle mahtuu majoittumaan 1 – 3 henkeä. Siellä on jääkaappi, veden- ja kahvinkeitin, WC ja suihku.


HINNAT:

Majoittuminen 25 € /hlö tai 45 € yö.

*Liinavaatteet eivät sisälly hintaan.

 

Tiedustelut:

navettagalleria@gmail.com

tai 0400 589 638 /Lea